Over MijnLeergemeenschap

Naomi Mertens

MijnLeergemeenschap is een zelfstandig onderwijsadviesbureau wat zich specifiek richt op het leren van leraren in de schoolorganisatie, in het bijzonder in het primair onderwijs.

Leiding geven aan leren

Als schoolbestuurder vraag je je wellicht af wat je moet organiseren om leraren en schoolleiders zódanig te laten samenwerken dat zij van en met elkaar leren. Als schoolleider zou je graag zien dat het team zichzelf vernieuwt, inspireert en samen werkt aan versterking van de onderwijspraktijk.

Leidinggeven is initiatief nemen. MijnLeergemeenschap helpt je het initiatief voor leren en ontwikkeling bij de leraar te leggen en stelt mensen in staat om samen op een onderzoekende en nieuwsgierige manier het onderwijs van elke dag te verbeteren en te vernieuwen.

MijnLeergemeenschap

Naomi Mertens is al ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs. In diverse rollen en functies werkte zij aan team- en organisatieprocessen, schoolbegeleiding, nascholing, projectleiding, advies, intervisie en coaching. In MijnLeergemeenschap richt zij zich op het ondersteunen van professionaliseringsprocessen in professionele leergemeenschappen en lerende netwerken. MijnLeergemeenschap is vormgever van de eigen leergemeenschap van een schoolteam of een schoolbestuur.